Social 23 August 2007 00:44
Monumentul aflat la poalele muntilor Bucegi si Piatra Craiului isi datoreaza faima unui personaj mai mult inventat decat istoric.

Vlad Tepes. Cumplitul si temutul domnitor sta acolo unde si l-au dorit otomanii. Atarnat de-o sfoara alaturi de temutul Spiderman. E o scena banala la tarabele de la poalele Castelului Bran.

Castelul, construit intre 1377-1382, a fost retrocedat unui ilustru si deloc cumplit necunoscut, Dominic de Habsburg, si este principala atractie turistica a zonei, atragand anual zeci de mii de turisti romani si straini si sustinand afacerile tarabagiilor din zona.

Cazarea e „cheap” (ieftina)

Printre tarabe se plimba grupuri de turisti care, toti, intreaba de Dracula. Ghizii raspund zambind „Yes, Oui, Dracula”. La poarta castelului e coada, un grup de moldoveni se inghesuie sa intre. „Stim ca nu-i Dracula aici, dar e frumos.”

Dupa poarta, o babuta care vinde diverse obiecte de artizanat ii explica in engleza unei turiste cum sta treaba cu cazarea: „E cheap”. Pe aleea spre castel intalnim doi nemti. Va place castelul? „Da, e frumos, si zona e frumoasa. E aranjat bine aici.”


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.