Social 23 August 2007 00:23
Nascut la Moscova, absolva Conservatorul sub indrumarea marii pianiste Elise Virsaladze si debuteaza la Wigmore Hall din Londra.
Cucereste in 1990 Medalia de aur a Concursului Ceaikovski. Cariera sa se impune prin prezente mari scene ale lumii, in compania unor orchestre de faima ca Philharmonia din Londra, Filarmonica din New York, Orchestra simfonica a Radiodifuziunii daneze, Japan Philharmonic, Orchestrele Simfonice din Birmingham, Dallas, BBC, Orchestre National de France... Este totodata un apreciat muzician de recitaluri si concerte camerale sustinute la Filarmonica din Berlin, la Concertgebouw, la Festivalurile de la Verbier, de la Roque d'Antheron, Theatre des Champs-Élysees etc.

Cea mai recenta inregistrare, pentru 'Warner Classics International>> este un disc Chopin/Godowsky (Janvier 2006), ca si concertele de Ceaikovski si Haciaturian. Anterior, Boris Berezovski realizase integrala concertelor de Beethoven cu Orchestra de camera a Suediei. A fost discins cu premiul “BBC Music Magazine Awards 2006” pentru cel mai bun instrumentist al anului. In programul Festivalului enescian (8 septembrie, Sala mare a Palatului) interpreteaza Concertul de Grieg in compania Filarmonicii din Oslo dirijata de Jukka-Pekka Sarasate.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.