Social 23 August 2007 00:19
Prejudecati de toate felurile au facut ca International Romani Art Festival sa se descurce cu bani obtinuti exclusiv din surse publice si din parteneriate, potentialii sponsori aratandu-se reticenti la a-si asocia imaginea cu romii.

Cel mai ambitios festival dedicat culturii rome de pana acum aduce nume prestigioase - trupa de etno-rock Kultur Shock, romii unguri de la Romano Drom, jazzistul rom de origine romana Florin Niculescu, un duet inedit format din Tamango si Rona Hartner.

Desfasurat sub inaltul patronaj al Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, festivalul ocoleste complet manelele, netinand cont ca acestea sunt cel mai popular gen, deopotriva printre romi si romani.

Colaborarea dintre asociatia culturala "Turn" si Institutul Cultural Roman va transforma, la inceputul toamnei, Timisoara in capitala culturala europeana a culturii rome. O echipa tanara si fara cine stie ce experienta a muncit un an si jumatate ca sa puna la punct, pentru 31 august-6 septembrie, cel mai important eveniment cultural dedicat romilor de pana acum.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.