Social 22 August 2007 00:40
Sute de romani din vestul tarii s-au mutat in localitatea maghiara Battanya
Confort, liniste si preturi mult mai mici decat in Romania, la orice produs. Aradenii care si-au cumparat case in micul orasel maghiar Battanya spun ca au facut afacerea vietii lor. Pretul scazut al imobiliarelor de aici, in comparatie cu cele din Arad, i-a determinat pe multi sa-si vanda proprietatea din Romania ca sa-si cumpere si casa la unguri, si masina, si sa mai ramana si cu bani pentru alte investitii. Zilnic, sute de aradeni trec granita din Ungaria in Romania pentru a ajunge la serviciu, iar seara se intorc acasa... in Battanya.

Aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, care a adus si simplificarea procedurilor de trecere a granitei, a crescut si mai mult cererea de locuinte a romanilor in tara vecina. „Peste 200 de familii din Arad s-au stabilit la Battanya si se pare ca exodul aradenilor va continua. Orasul este foarte curat, foarte aranjat, toate casele beneficiaza de retea de apa, gaze, iar unul dintre avantaje este ca e asezat foarte aproape de granita. In general, tinerii sunt cei care cumpara case, iar faptul ca acestea sunt ieftine e considerat o oportunitate mai ales pentru familiile cu copii mici care nu au venituri atat de mari", explica viceprimarul localitatii Battanya, Traian Cresta, exodul aradenilor catre Ungaria.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.