Social 22 August 2007 00:01
Artista aclamata de publicul stagiunilor internationale, Viktoria Mullova s-a format la Conservatorul moscovit, fiind distinsa cu premiul intai la Concursul Sibelius de la Helsinki, in 1980 precum si Medalia de Aur la Concursul Ceaikovski din 1982.
De atunci, a participat alaturi de cele mai mari orchestre si dirijori la importante festivaluri internationale. Pasiunea pentru repertoriul baroc, concertand in lumea intreaga alaturi de Orchestra of the Age of Enlightenment si Il Giardino Armonico, s-a concretizat in utilizarea viorii Stradivarius “Jules Falk” 1723, cu corzi si arcuse din perioada clasica si baroca. Dar spiritul de aventura al Mullovei s-a manifestat si in abordarea creatiei contemporane. Alaturi de muzicieni ce au aceleasi obiective, a format 'Ansamblul Mullova>>, ce a intreprins un prim turneu in iulie 1994. Ansamblul a inregistrat doua discuri (concertele de Bach si Octetul de Schubert) si continua turneele in Europa, cu obiective culturale si educative si capacitatea de a da viata muzicii noi si vechi, apreciata in egala masura de public si de critica. In recitaluri, Mullova concerteaza in mod frecvent alaturi de Katia Labeque. La Bucuresti (17 septembrie - Ateneul Roman) ea a programat creatii de Bartok, Stravinski, Ravel si Schubert. Colaborarea discografica cu Philips Classics, concretizata in peste 18 inregistrari, a atras multe premii prestigioase.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.