Social 22 August 2007 23:51
Cresterea sau diminuarea salariilor de baza ale medicilor in functie de criteriile de performanta, propuse intr-un proiect de lege al Ministerului Sanatatii Publice, sint considerate de unii medici ilegale.
Daca pentru unii medici propunerea Ministerului Sanatatii de a creste sau a diminua salariile de baza in functie de criteriile de performanta este bine venita, pentru altii proiectul propus de Eugen Nicolaescu este ilegal. „Mi se pare o aiureala, pentru ca un manager nu poate avea competenta sa diminueze sau sa creasca salariul unui bugetar, avind in vedere ca exista un Cod al muncii valabil pentru toata lumea. Salariile se fac cu Casele de Asigurari, in limita sumelor acordate. Daca este vorba de o prima sau de o sanctiune, atunci da, este corect. Dar cresterea salariilor de baza sau diminuarea lor trimestriala este absurda“, explica Sorin Oprescu, presedintele Colegiului Medicilor Bucuresti.

Totodata, Magda Volonciu, avocata specializata pe dreptul muncii, sustine ca, „daca medicul este privit ca salariat, nu este corect sa i se mareasca sau sa i se scada salariul de baza in aceste conditii“. Ea adauga ca, pentru ca proiectul sa se conformeze legii, medicului ar trebui sa i se atribuie un statut special sau sa i se faca o anexa la contractul de munca prin care sa se specifice clar conditiile cresterii sau micsorarii salariului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.