Social 22 August 2007 12:08
Cei 84 de elevi din comuna Taratu, comuna Poiana Cristei, Judetul Vrancea, nu vor mai avea unde sa invete. Prin tavan ninge, ploua si bate vantul, iar peretii stau sa se prabuseasca.

"E veche, au putrezit talpile... Cum arata, nu s-ar mai putea sa invete copiii in ea. A plouat in ea, s-a daramat acolo", a explicat administratorul scolii.

"S-a ajuns in aceasta situatie pentru ca domnul primar nu a avut grija de infrastructura sau nu au fost posibilitati. Cu trei ani in urma, o firma a refuzat sa faca lucrarile pentru ca balastierele s-au impotmolit, noi i-am recomandat sa-si faca mai intai drumurile", a sustinut Iordache Bostan, inspector scolar general Inspectoratul Scolar Vrancea.

Primarul sustine insa ca inspectorul scolar pune boii inaintea carului. Prioritatea primariei nu e sa-si faca drum, ci sa dea copiii din sat la scoala.

"Scolile care s-au facut in anii 50, 60, 70, nu erau autostrazi pana la acestea. L-am rugat pe domnul inspector general sa ne aduca materialele in fata primariei, ca eu sa le duc cu tractorasele, cu carutele", a spus Zamfirel Oprea, primarul localitatii Poiana Cristei.

Inspectorul recunoaste ca primarul i-a cerut ajutor de nenumarate ori si sustine ca acum doua saptamani a solicitat bani de la Ministerul Educatiei. Cele 50.000 de lei nu sunt insa suficiente pentru ridicarea unei scoli noi.


Despre autor:

Realitatea

Sursa: Realitatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.