Social 21 August 2007 01:46
In editia de duminica, ziarul britanic "The Sunday Times" a publicat un articol despre impresiile de calatorie in Romania ale unui cunoscut jurnalist si scriitor britanic al genului.

In periplul sau prin Romania, Jeremy Seal, celebru prin scrierile sale despre calatoriile in Turcia si in Orientul Mijlociu, trece in revista, cu stilul specific englezesc, locurile pe care le-a vizitat. In drum spre Delta Dunarii, la Slobozia, jurnalistul britanic consemneaza uimit existenta "in mijlocul unei mari plantatii de
cartofi, a unei copii a fermei Southfork, inconjurata de agricultori pe biciclete ruginite si - luati aminte - o replica, redusa la jumatate, a Turnului Eiffel", pana nu demult punct de atractie pentru cei care vizitau Romania. Insa, fara doar si poate, principala atractie a fost Delta Dunarii, una dintre cele mai importante destinatii ecologice din lume, dupa cum remarca si Seal.

"Delta Dunarii devine tot mai mult o importanta destinatie ecologica, impanzita cu peste 300 de specii de pasari si aproximativ 2000 de mile patrate de insule cu stavilare, cu sate izolate si cu canale demarcate de salcii". Trecand pe langa "stavilare, copacii ce se scalda in ape si lacurile pline de nuferi unde isi au cuibul cormorani, lisite, batlani si pelicani" si lasand in urma Delta Dunarii, cu peisajele ei extraordinare, jurnalistul britanic descopera orasele faimoase din centrul si vestul tarii: Sinaia, cu "muntele artistocratic ce se inalta in spatele orasului si vile fin de siecle indesate in gradini saracacioase" si Sibiul - "exponatul unei cetati medievale a Transilvaniei germano-saxone, care este in 2007 Capitala Culturala europeana".

In final, Jeremy Seal pare a fi cucerit de cele vazute aici: "Combinand peisajele cu abundenta pitorescului de prim rang, simti ca Romania devine o destinatie care trebuie vazuta neaparat."


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.