Social 21 August 2007 01:16
Numarul site-urilor specializate in intermedierea de vinzari de apartamente prin internet a crescut. Oferta li s-a diversificat, iar tarifele percepute sint mai mici decit cele ale agentiilor imobiliare

Cei care doresc o locuinta si nu vor sa apeleze la o agentie imobiliara pot studia ofertele postate pe site-urile specializate in intermedierea de vinzari de locuinte. Aceste site-uri se adreseaza doar particularilor deoarece nu sint acceptate anunturile postate de agentiile imobiliare. De regula, nu percep comision din valoarea tranzactiei, ci o suma fixa pentru postarea anuntului. Numarul site-urilor specializate in vinzarea de locuinte a crescut, astfel ca si serviciile oferite de acestea s-au diversificat. Unele nu se rezuma doar la vinzarea-cumpararea de imobile, ci abordeaza si piata terenurilor sau pe cea a inchirierii de locuinte.

Oferta de servicii pentru piata apartamentelor de cartier a fost suplimentata de catre cei de la www.MagazinulDeCase.ro. Utilizatorii sistemului pot solicita evaluarea locuintei. Studiul comparativ al preturilor va contine o raportare la alte trei-cinci imobile similare tranzactionate recent pe piata, stabilind o medie a pretului de vinzare. Principalele criterii dupa care se face studiul comparativ cu alte imobile similare sint amplasarea, suprafata, numarul de camere, tipul constructiei, starea cladirii (inclusiv riscul seismic), dar si renovarile, finisajele, imbunatatirile sau dotarile. Portalul va colabora cu mai multe companii de evaluare afiliate Asociatiei Nationale a Evaluatorilor din Romania (ANEVAR).

Contra-cost, de citeva saptamini se ofera si asistenta juridica. „Acest serviciu juridic se adreseaza cu precadere tranzactiilor imobiliare din segmentele low si medium ale pietei“, a declarat Matei Malos, General Manager MagazinulDeCase. Pachetul de baza, oferit contra sumei de 999 de lei, este construit astfel incit sa ofere instrumentele necesare vinzarii in siguranta a unui apartament. Acesta include obtinerea actelor necesare vinzarii, efectuarea cadastrului si a intabularii, intocmirea actelor de vinzare-cumparare si asistenta in fata notarului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.