Social 20 August 2007 01:45
Spaga la cazarea in camin. Spaga pentru a lua un examen. Inca mai exista astfel de practici. George Paduraru, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, a cerut recent sprijinul Ministerului Educatiei pentru a desfiinta "coruptia" la cazarea in camin.
Un cuvant dur pe care Paduraru nu se teme sa il foloseasca, pentru ca fenomenul se perpetueaza an de an si nimeni nu gaseste o rezolvare. Un loc in camin se vinde cu 500-600 de euro si poate ajunge chiar la 1.000 de euro. George Paduraru ne-a vorbit si despre tarifele pe care le percep unii profesori pentru ca un student sa treaca examenul: 600-1.000 de euro. USR promite ca va dezvalui, in curand, un top al celor mai "corupte" universitati.

De ce vorbim iarasi despre coruptia la cazarea in camine?

An de an se perpetueaza si spun sincer ca nu ne-am propus sa o eliminam, ci s-o atenuam. Avem informatii ca, in diverse universitati, administratorii sau sefii de camin vand locurile. In toamna asta, incercam sa identificam aceste cazuri impreuna cu politia si sa eradicam oarecum fenomenul. E o problema mai greu de identificat pentru ca, in momentul in care studentul cazat isi vinde locul, e mai greu de probat. De exemplu, o comisie de control merge in camin si bate la usa. Am informatia clara ca studentul X a vandut locul studentului Y. Bat la usa si intr-adevar il gasesc pe studentul Y si acesta imi spune: "Dom'le, eu sunt in vizita la colegul meu care e in oras". N-am cum sa probez. Doar daca il prind in flagrant... Si asta nu mai e treaba noastra, ci a politiei.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.