Social 20 August 2007 01:17
Pentru a elimina nepotismul si coruptia din institutiile de invatamant superior, asociatiile profesionale din Educatie au propus ministrului Cristian Adomnitei ca universitatile din tara noastra sa angajeze manageri din tarile UE si SUA.
O situatie statistica internationala dovedeste ca niciuna dintre universitatile romanesti de stat nu se afla in topul celor 500 de institutii de invatamant superior din lume. Mai mult, chiar si cele mai performante dintre acestea ar trebuie sa-si sporeasca productia stiintifica de 7-8 ori ca sa aspire la un astfel de statut. Pentru aceasta trebuie angajati manageri din tarile europene.

Conform clasamentului Shanghai, nicio institutie de invatamant superior din Romania nu se afla in topul celor 500 de universitati din lume. In opinia organizatiilor nonguvernamentale din domeniu, aceasta informatie nu a surprins pe nimeni, nu a fost o noutate. Aceasta, deoarece in sistemul universitar romanesc predomina nepotismul si coruptia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.