Social 20 August 2007 23:25
Cum sa intri intr-un nou mileniu intr-un fel memorabil, de care sa pomeneasca mai apoi toata lumea? A fost intrebarea care i-a framantat pe organizatorii Festivalului de la Edinburgh si care i-a determinat sa faca primul pas catre o lume virtuala.
De cativa ani, inainte de trecerea dintre secole, se confruntau deja cu greutati majore in privinta vanzarii de bilete care crestea mereu, asa incat ideea a fost legata de aceasta problema: in 2000, Fringe Society, organizatoarea festivalului, a fost prima asociatie artistica din lume care a vandut bilete on-line, in timp real, ceea ce a dublat numarul de bilete vandute, raspunzand unei nevoi deja existente. in 2006, Fringe Society a inregistrat un record absolut in lumea festivalurilor de arta prin vanzarea a peste 1,5 milioane de bilete pentru spectacole de teatru, dans si concerte.

Edinburgh Fringe Festival, pe scurt Fringe, a fost infiintat in 1947 in semn de protest, de catre opt trupe de teatru neinvitate la Festivalul International de Teatru de la Edinburgh, manifestare care pastreaza si azi un program destul de rigid, cu o selectie stricta. in timp, Fringe-ul si-a castigat renumele de festival al artelor experimentale, aici prezentandu-si spectacolele creatorii aflati in cautarea unei voci proprii, dar si trupe redutabile care vor sa intalneasca un alt fel de public, testandu-si astfel creativitatea. Edinburgh Fringe Festival reuneste mai multe evenimente din teatru, arte plastice, muzica si aduce anual aproximativ 75 de milioane de lire sterline economiei scotiene.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.