Social 20 August 2007 23:17
Saptamana viitoare Cinemateca Astra Film propune in cadrul Programului Sibiu – Capitala Culturala in 2007 cinci filme care trateaza cinci subiecte diferite.

Luni este programat un documentar despre comunitatea japoneza din Brazilia. Este povestea cartierului Liberdade din Sao Paulo, principal punct de referinta pentru obiceiurile culturale si comerciale ale acestei comunitati, stilul lor de viata si influenta acestora asupra peisajului cultural si estetic al regiunii ("Gambare", 48 min.).

Marti, filmul regizoarei Kim Longinotto dezvaluie o parte din ceremonia de initiere a fetelor din comunitatile kenyene si somaleze, si anume practica circumciziei la femei. Daca in cultura occidentala, o asemenea operatie echivaleaza cu o mutilare, pentru localnici ea reprezinta o traditie care nu trebuie abandonata sub nici o forma. ("The day I will never forget", 92 min.)

Miercuri este ziua pentru un documentar despre Tito vazut prin prisma unor fosti colegi, prieteni si oameni care au fost in serviciul sau. Omul care a condus Iugoslavia cu o mana de fier timp de patru decenii a fost rand pe rand partizan, prizonier, dictator si idol.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.