Social 20 August 2007 23:16
Din cele 80 de milioane de euro cat apreciaza ministrul Culturii si Cultelor, Adrian Iorgulescu, ca va costa transformarea Salii Palatului intr-un mall cultural, prima transa, de peste 500.000 de euro, s-a cheltuit pentru refacerea scenei si acusticii Salii Palatului.
De fapt, Iorgulescu este de parere ca odata terminata aceasta lucrare, cea mai ieftina, poate fi considerata incheiata prima etapa din refacerea Salii Palatului. Celelalte doua etape - una care ar trebui sa inceapa in octombrie si alta in 2009 - sunt mult mai scumpe, fiecare din ele ridicandu-se la 30-40 de milioane de euro.

In urma finalizarii acestei etape, conditiile ar trebui sa fie satisfacatoare, atat pentru public, cat mai ales pentru artistii care vor evolua pe scena Salii Palatului in cadrul Festivalului "George Enescu" din acest an. Astazi, cu doua saptamani inainte de inceperea festivalului, vor incepe lucrarile de imbunatatire a conditiilor electroacustice pentru intreaga sala.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.