Social 18 August 2007 01:03
Pe ultima suta de metri, inainte de intalnirea cu sindicatele din 21-24 august, Ministerul Educatiei a reusit sa finalizeze noul proiect al Statutului Personalului Didactic.
Desi sindicatele au cerut in repetate randuri sa fie realizat un statut al personalului din invatamant in care sa fie inclus si personalul nedidactic, ultima varianta propusa de MECT nu a tinut seama de aceasta cerere. In schimb, Ministerul a stabilit o deontologie profesionala a personalului din invatamant: profesorii trebuie sa fie integri, onesti, corecti, autoexigenti in exercitarea profesiei si implicati in cresterea prestigiului scolii in comunitate.

Hartuirea sexuala a elevilor de catre cadrele didactice, dar si intretinerea relatiilor sexuale cu elevii, chiar si cu acordul lor, indiferent daca sunt majori sau nu, sunt interzise. Aceasta prevedere apare ca o consecinta fireasca a uriasului scandal provocat de sinuciderea lui Bogdan Costache, elevul indragostit de profesoara sa Corina Vasile. De asemenea, in noul proiect de statut sunt interzise activitatile care pot genera coruptie, inclusiv meditatiile cu propriii elevi. Politica in scoala csi ea interzisa, iar profesorii sunt obligati sa ii anunte pe parinti despre activitatile copiilor.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.