Social 18 August 2007 22:06
Nouasprezece spectacole, opt seri de filme, doua ateliere si o masa rotunda cu participanti din toata lumea.
Aceasta este oferta singurului eveniment dedicat dansului contemporan din programul Sibiu - Capitala Culturala Europeana. Festivalul International Sibiu Dans 2007, care a debutat aseara cu trei spectacole, aduce in Romania peste 50 de artisti din Austria, Belgia, Elvetia, Estonia, Franta, Grecia, Italia, Luxemburg, Marea Britanie, Olanda, Suedia, Statele Unite si Romania.

O parte dintre spectacole se vor tine evident in spatii amenajate pentru spectacole ca Teatrul Gong sau la pavilionul multifunctional. Dar in dorinta de a familiariza pe cat mai muti cu fenomenul dansului contemporan, organizatorii de la Proiect DCM au decis sa tina spectacole si in aer liber sau in alte spatii neconventionale. Multe din reprezentatiile programate vor avea loc la Biserica Azilului, in timp ce altele se vor juca in Piata Mare, in Dumbrava Sibiului sau chiar pe strada. Coregrafa americana Melisa Putz va sutine un atelier de dans contemporan la Casa de Cultura a Studentilor, iar francezul Michelle Ricozzi face un atelier de impovizatie. Festivalul de Dans cuprinde si proiectii de filme. La pavilion sau la Cinemateca Astra vor fi proiectii cu fragmente din spectacole, informatii despre dansatori si piese create special pentru a fi filmate. Printre proiectele importante din cadrul festivalului se numara Migrant Body, un proiect de rezidente in coregrafia Soniei Brunelli si a lui Triin Reeman, cpe 29 august. La aceasta reprezentatie care are loc in pavilion, intrarea este libera.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.