Social 18 August 2007 22:04
Scepticii, carcotasii de profesie ar trebui sa lase capul in jos. Adica cei care au pierdut timp pretios cu imaginarea nodurilor in papura, chipurile fatale unui festival proiectat oarecum la capatul unei lumi, la rascrucea drumurilor de apa, asa cum este „Anonimul”.

Prea aproape de atatea ispite ale vacantelor s-a spus, si prea departe de ceea ce numim un spatiu propice unei bune proiectari si receptari a filmelor de catre cei muti. Pana si un profesionist al punerii pe picioare a festivalurilor internationale, precum Moritz de Hadeln, s-a inselat.

Invitat ca presedinte al juriului celei dintai editii, fostul director de la Berlin, apoi de la Venetia, se indoia de posibilitatea atragerii unui mare numar de spectatori-cinefili, soarta „Anonimului” fiind amenintata, dupa parerea sa, de elitismul impus de capacitatea restransa a celor trei sali din incinta complexului nou inatat.
Ceea ce se pierdea din vedere era mobilitatea tinerilor nesperiati de distante. A fost de ajuns sa afle ca la Sfantu Gheorghe se pot vedea filme bune, din recolta recenta a productiei mondiale, dar si varfurile cinematografului national, pentru a se muta, cei mai muti cu cortul, in inima Deltei.

Asa se face ca luarea cu asalt a amfiteatrului din camping, prefigurata inca de la cea de a doua editie, s-a transformat in realitate. Anul acesta, peste 1.500 de spectatori si-au ocupat locurile in fata imensului ecran caer liber. La mijlocul lunii august, Sfantu Gheorghe devine un loc de pelerinaj cinefil.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.