Social 17 August 2007 01:01
Mausoleul de la Marasesti a fost ridicat in cinstea eroilor cazuti in Primul Razboi Mondial.

Si pe aici nu se trece!”, a spus generalul Eremia Grigorescu implusionandu-si ostasii sa apere poarta Moldovei, in fata armatei germane, in timpul Primului Razboi Mondial. In cinstea victoriei din 6 august 1917, la Marasesti a fost inaltat, intre 1919 si 1938, unul dintre cele mai maiestuoase mausolee din Europa.

Mausoleul de la Marasesti, dedicat „scumpilor eroi”, se afla la 35 de kilometri de Focsani, pe locul unde au avut loc batalii crancene. Sanctuarul recunostintei s-a inaltat pe un teren donat de mosierul local Ulise Negroponte, nimeni altul decat socrul marelui general Eremia Grigorescu, ramas in istorie ca „eroul de la Marasesti”.

Cupola Gloriei

Sub Cupola Gloriei, prin care acum se prelinge apa de ploaie, incape toata istoria Romaniei moderne. In interior, atmosfera rece, mormantala, „iti moaie sufletul si face sa tresara inima”, dupa cum a notat un vizitator in cartea de oaspeti.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.