Social 17 August 2007 00:36
Principalele cauze de mortalitate in rindul barbatilor sint bolile cardiovasculare, cancerul, accidentele vasculare si bolile pulmonare cronice.
Barbatii se imbolnavesc de inima mai repede decit femeile din cauza alimentatiei nesanatoase si a fumatului

Bolile de inima sint principala cauza de mortalitate in rindul barbatilor, reprezentind un coeficient de 28%, potrivit unui top realizat de site-ul msn.com. Barbatii dezvolta aceste boli mai devreme decit femeile, iar un sfert dintre cei care mor din aceasta cauza au virste cuprinse intre 35 si 65 de ani. „Spre deosebire de femei, barbatii nu sint atit de preocupati de dieta alimentara, ceea ce nu ii opreste sa consume din plin produse fast food. Legumele proaspete, fructele, iaurturile fara grasimi nu sint tocmai preferatele barbatilor. Totodata, sint mai multi fumatori barbati decit femei. Alimentatia nesanatoasa, fumatul si lipsa exercitiilor fizice sint printre principalele motive care cauzeaza boli de inima“, spune doctorul Constantin Dumitrache, directorul Institutului de Endocrinologie din Bucuresti.

Aproximativ 25% dintre barbati mor de diverse tipuri de cancer. Cel mai frecvent este cel de plamini, cauzat, in proportie de 90%, de fumat, urmat de cancerul de prostata si cel de colon. Diversele accidente reprezinta 5,9% dintre cauzele mortalitatii barbatilor. Cele mai frecvente sint accidentele auto. In comparatie cu femeile, in accidentele de circulatie mor de doua ori mai multi barbati decit femei, deoarece acestia in cazuri frecvente nu poarta centura de siguranta, nu respecta limitele de viteza si urca la volan sub influenta alcoolului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.