Social 17 August 2007 23:57
Ruinele unei bazilici datand din anii 370-380 d. Ch. au fost descoperite in urma sapaturilor arheologice efectuate in perimetrul satului mehedintean Izvoarele, a declarat ieri, Ion Stanga, directorul Muzeului Regiunii Portilor de Fier din Drobeta-Turnu Severin.

Acesta a apreciat descoperirea ca avand o importanta deosebita, intrucat este singura constructie de acest gen scoasa la iveala pe fostul teritoriu al Daciei. Zidul are o grosime de 62 centimetri, lucru care, in opinia sa, exclude posibilitatea ca acesta ar fi apartinut unei cetati necunoscute inca. "Cele sase monede confectionate din bronz, gasite pe fragmentele unui altar, ne intaresc convingerea ca ne aflam in incinta unui templu ridicat in cinstea unei zeitati", a precizat Ion Stanga. Potrivit acestuia, campania de sapaturi arheologice, care va continua pana la sfarsitul lunii august, va oferi cercetatorilor si alte surprize.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.