Social 17 August 2007 17:53
Prima gradinita particulara pentru caini si pisici din municipiul Arad s-a deschis astazi iar primele animale beneficiaza deja de ingrijire si educatie de la instructori calificati, transmite corespondentul NewsIn.

Astfel, la aceasta gradinita pot fi dusi cainii si pisicile care obisnuiesc sa roada cablurile electrice, mobilierul sau papucii stapanilor. De asemenea, pot beneficia de educatie patrupedele cu tulburari de comportament, care ataca oameni sau alte animale pe strada.

„Pot veni la gradinita catelusii in varsta de la 2,5 luni pana la 1 an. Daca sunt indisciplinati vor beneficia de servicii de pre-dresaj, care presupun familiarizarea cu lesa, socializarea cu alte animale, dar si cu oameni. La sfarsitul saptamanii, ii vom invita pe stapanii lor sa invete comenzile de pre-drasaj, astfel incat sa poata puna in practica si acasa lectiile de la gradinita“, a precizat Adriana Covasa, proprietara gradinitei pentru caini si pisici.

Gradinita dispune de jucarii, de bazine care le ofera animalelor posibilitatea de a face baie, dar si de diverse aparate pentru igiena lor. Fiecare cusca este dotata cu o fantana arteziana, iar pe timpul iernii cainii vor beneficia de sistem de incalzire electric. Pretul unui abonament lunar este de 250 lei, in care este inclusa mancarea, dresajul, igiena animalului, dar si alte servicii, informeaza NewsIn.

La gradinita, programul incepe in fiecare zi la ora 6.00, cu hranirea animalelor si lectii de socializare. Zilnic, patrupedele sunt plimbate prin padurea Ceala, unde raman mai multe ore in aer liber, dupa care se intorc, din nou la gradinita. Dupa cateva ore de odihna incep lectiile de pre-dresaj, iar programul continua cu multa joaca, dusuri, si, din nou, socializare.

Potrivit celor afirmate de Adriana Covasa, la aceasta gradinita sunt acceptati doar cainii care detin un carnet de sanatate din care sa reiasa ca sunt vaccinati la zi, ca au beneficiat de servicii de deparazitare si sunt clinic sanatosi. „Recomand proprietarilor de catei sa-i duca la gradinita de la varste cat mai fragede, mai ales ca dupa sase luni toate greselile de comportament sunt foarte greu de corectat“, a spus proprietara gradinitei.

In cadrul gradinitei functioneaza si o pensiune pentru caini si pisici, unde proprietarii pot sa-si lase animalele in perioada in care sunt plecati de acasa. Tariful pentru o zi in pensiune este de 15 lei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.