Social 16 August 2007 02:47
Smart, Mini Cooper, Toyota Prius si Honda Civic Hybrid sunt campioanele curentului ecologic care va asteapta in showroomuri.

Daca problema mediului va preocupa mai mult decat imaginea personala, puteti renunta la SUV-uri, limuzine sau masini sport in favoarea unor autoturisme care nu arunca in atomosfera o cantitate uriasa de dioxid de carbon.

Masinile spre care ar trebui sa va orientati nu sunt nici ele de lepadat. Cei care le conduc deja v-ar putea sopti, fara indoiala, ca o astfel de alegere este nu doar de bun-simt, ci si de bun-gust.

Cel mai putin poluant model prezent pe piata romaneasca este Smart cdi. Varianta pe motorina (trei cilindri in line, 800 cmc) a micului automobil citadin cu doua locuri elimina 88 de grame de dioxid de carbon la fiecare kilometru parcurs. Aceasta este singura masina disponibila in showroomurile de la noi care coboara sub bariera de 100 g CO2/km. Nici versiunea pe benzina propulsata de un motor de un litru, cu trei cilindri, nu dezamageste: 112 g CO2/km.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.