Social 16 August 2007 02:22
In 1995, in Bivolarie erau inregistrate 240 de asociatii familiale care se ocupau cu fabricarea de incaltaminte

Incalta toata Romania. Satenii din localitatea suceveana Bivolarie au ajuns, in doar cativa ani, lideri nationali la fabricarea papucilor. Munca manuala de la inceputuri a fost inlocuita cu linii de productie de ultima generatie, iar vechiul calapod de lemn si masina de cusut Singer au devenit istorie in fata utilajelor de sute de mii de euro. Pe portile fabricilor din Bivolarie ies zilnic mii de perechi de incaltaminte care se vand in magazinele din toata tara. O poveste de succes inceputa cu sacrificii si o doza de nebunie.
Daca te opresti azi la Bivolarie si intrebi un satean cate fabrici de incaltaminte exista, nimeni nu-ti va putea raspunde cu exactitate. Pentru unele firme, celebritatea este deja castigata. Si nu numai la ei acasa, ci si in tara sau strainatate. Altii se lupta inca pentru a razbi in ecuatia economiei actuale, avand exemple pe cei care au plecat de jos si au ajuns sa aiba acum sute de angajati.

Fratii Bobu, deschizatori de drum

Pentru cea mai mare societate de incaltaminte din Bivolarie lucreaza astazi 400 de oameni. Inceputurile se pierd undeva in perioada tulbure de la mijlocul anilor '80. Aurel Bobu era pe atunci un tanar care visa sa aiba banii lui. Cu 1.700 de lei, bani imprumutati, a plecat la Timisoara si a cumparat de la un neamt o masina de cusut Singer. Pana in 1989 a lucrat acasa, iar papucii pe care-i facea in cursul saptamanii erau dusi cu geanta si vanduti in pietele din Vatra Dornei si Pascani.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.