Social 16 August 2007 01:27
SERA Romania acuza Protectia Copilului ca ii ia piinea de la gura, dupa ce noul secretar de stat a decis sa imparta banii pentru programele de interes national si cu directiile sale judetene.
Peste cinci milioane de euro. Aceasta este miza pentru 2007 a scandalului care s-a iscat intre Autoritatea pentru Protectia Drepturilor Copilului (ANPDC) si SERA Romania, ONG specializata pe sprijinul copiilor si al persoanelor aflate in dificultate, care sustine ca statul i-a lezat dreptul de a beneficia de fondurile nerambursabile. Reprezentantii organizatiei spun ca au atacat deja in justitie hotarirea de guvern prin care directiile judetene de protectie a copilului au fost incluse, alaturi de ONG specializate, printre cei care pot depune proiecte pentru programele de interes national in domeniul protectiei copilului (PIN), a caror valoare pe 2007 trece de cinci milioane de euro. In timp ce SERA sustine ca statul a incalcat legea privind regimul finantarilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activitati nonprofit de interes general, ANPDC spune ca exista o justificare legala si ca suspendarea acordarii banilor pe PIN-uri solicitata de ONG ar putea duce la blocarea programelor si deci la incetinirea reformei in domeniu.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.