Social 16 August 2007 00:15
Pinchas Zukerman este, de mai multe decenii, considerat un fenomen muzical datorita prodigioasei sale tehnicii violonistice si exceptionalului nivel al interpretarilor sale.
Aplaudat ca solist, el este in egala masura interpret de muzica de camera si un excelent maestru in formarea tinerelor talente muzicale... Si-a inceput cariera in 1976 ca solist, apoi dirijor si director a National Arts Centre Orchestra din Canada. Cu acest ansamblu a intreprins numeroase turnee de mare succes in America si Europa, inregistrand numeroase discuri. A realizat mai tarziu faimosul „Tour 2000” in Europa. In paralel sustine master classes, pentru interpreti, violonisti si dirijori iar formula videoconferintelor cu tematica de educatie muzicala s-a raspandit in intreaga lume. Nominalizat pentru Premiul Grammy, a fost de doua ori laureat pentru „Best classical performance”.

Printre distinctiile care ii onoreaza cariera amintim cea de Doctor Honoris Causa al International Center din New York si Madal of Arts, acordata de presedintele Reagen. Cu noua sa formula instrumentala, „Zukerman chamber Players”, va prezenta in Festival (Ateneul Roman, 8 septembrie), muzica de Enescu, Mozart si Dvorak, artistul fiind totodata solist al programului sustinut de „Orchestre de Paris”, dirijata de Christoph Eschenbach (7 septembrie, Sala Mare a Palatului) in Concertul pentru vioara de Max Bruch.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.