Social 16 August 2007 17:45
Din septembrie, romanii vor primi noi carduri de sanatate, valabile in Uniunea Europeana. Romanii care calatoresc sau muncesc in Uniunea Europeana vor primi din nou carduri de sanatate, din septembrie. Eliberarea lor a inceput la 1 ianuarie, dar a fost sistata la 30 iunie, dupa ce contractul firmei producatoare cu Casa Nationala de asigurari de sanatate a expirat. De la aceasta data, cei care au parasit Romania au primit, la cerere, un act care tine locul cardului de sanatate.
Pretul noilor carduri va fi mai mare, romanii fiind nevoiti sa plateasca, din septembrie, 4 lei pentru eliberarea acestuia, in loc de 2,2 lei cat costa pana acum. Potrivit presedintelui CNAS, Vasile Ciurchea, scumpirea cardurilor este cauzata de introducerea unor elemente de securitate.

Presedintele CNAS a mai precizat ca pana in septembrie, cei care vor sa plece in strainatate vor primi in continuare un certificat de sanatate, conform cu directivele europene.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.