Social 15 August 2007 00:45
Incepand de anul viitor, pentru a se titulariza pe o catedra din invatamantul liceal, candidatul trebuie sa promoveze un master pe profil. Aceasta, deoarece facultatile trebuie sa-si incaseze taxele de master, care se ridica la 3.000 de euro. In ciuda crizei de profesori titulari, necesarul de personal de specialitate ridicandu-se, la nivelul tarii, la 230.000, aceasta reglementare pare sa insemne un nou obstacol. Salariul pentru un incepator in aceasta cariera a ramas neschimbat.

“Pentru functia de profesor in invatamantul liceal si in invatamantul tertiar non-universitar - indeplinirea uneia din conditiile: absolvirea, cu diploma de master, a unei institutii de invatamant superior de profil; absolvirea cu diploma a cursurilor postuniversitare cu durata de cel putin un an si jumatate, aprobate in acest scop de Ministerul Educatiei si Cercetarii, studii de masterat sau aprofundate, studii academice postunivesitare, studii postuniversitare de specializare, in profilul postului”, se stipuleaza la articolul 37 din proiectul privind Statutul Personalului Didactic care urmeaza sa fie prezentat Parlamentului spre promulgare la 1 septembrie. In opinia mai multor cadre didactice, aceasta reglementare vine in sprijinul cresterii calitatii in invatamantul liceal, dar este nerealista, in conditiile in care necesarul de cadre didactice titulare este procentual de aproape 80%. Mai mult, chiar daca Statutul va permite titularizarea numai pe baza de licenta, candidatul nu va avea un viitor prea stralucit la catedra.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.