Fundatia "Romanian Angel Appeal" atrage atentia asupra gravitatii situatiei de la Centrul de plasament de tip familial "Sfanta Maria" din Golesti, Vrancea, unde Bianca Cercel, sefa Directiei judetene de Asistenta Sociala si Protectie a Copilului, a propus sterilizarea tinerilor seropozitivi internati. In acest fel, ar anula dreptul fundamental al acestor tineri de a avea o viata normala, de a-si intemeia o familie si de a avea copii, sustin reprezentantii Fundatiei.

Mai multe organizatii nonguvernamentale au sesizat presa si autoritatile, sustinand ca, pe baza legislatiei existente, aceasta declaratie "constituie contraventie" si perpetueaza atitudini naziste. Rata transmiterii infectiei HIV de la mama la copil, in conditiile aplicarii tratamentului profilactic, este sub 2 la suta, aceasta insemnand ca 98 la suta dintre copiii nascuti din mame infectate cu HIV pot fi sanatosi, se mai arata in comunicatul fundatiei. "Nu s-ar fi ajuns la declaratii si atitudini discriminatorii, daca personalul din centrele de plasament ar fi urmat programe de formare in comunicarea diagnosticului HIV, educatia pentru sanatate a tinerilor seropozitivi, legislatia si drepturile omului, fiind de datoria ANPC sa se preocupe de formarea profesionala a angajatilor centrelor de plasament care ingrijesc copii care traiesc cu HIV/SIDA. Si nu in ultimul rand, este grav ca angajatii centrului "Sf. Maria", in loc sa pregateasca adolescentii pentru momentul in care isi vor incepe viata sexuala (lucru absolut firesc si normal) doresc sa apeleze la metode "neconventionale", oferindu-le bromura pentru a le tempera nevoile", sustin reprezentantii Romanian Angel Appeal.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.