Statul roman a devenit proprietarul unor proprietati imobiliare mostenite de la defuncta Evantiei Oniga, cu conditia ca profitul din exploatare sa fie folosit pentru educarea copiilor orfani. Dar urmasii decedatei ar fi uzat de fals pentru a cere toata averea, in loc de doua treimi cat li se cuvenea.

Procurorii bucuresteni le cerceteaza pe mostenitoarele Evantiei Economu Oniga - Elvira Hertu, Maria Mateescu si Lully Georgeta Bianco - pentru fals in declaratii si inselaciune.
In 10 martie, politistii au propus procurorilor scoaterea de sub urmarire penala a celor trei pentru acuzatia de inselaciune (intrucat fapta nu intruneste elementele constitutive ale infractiunii) si incetarea urmaririi penale fata de cele trei invinuite pentru infractiunea de fals in declaratii, intrucat fapta s-a prescris, sustine sursa citata.

De asemenea, s-a mai propus disjungerea (separarea) cauzei in ce priveste reprezentanti ai Ministerului Finantelor Publice, in vederea cercetarii acestora pentru neglijenta in serviciu.
Procurorii nu au admis insa propunerea politistilor si continua cercetarile in acest caz.

Ministerul Public precizeaza ca, din actele de la dosar, administrate in timpul urmaririi penale de lucratorii de politie din cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al Politiei Capitalei, rezulta ca prin Hotararea de Guvern 1334/2003 statul roman a acceptat partial un legat de sarcini constituit in favoarea sa prin testament de Evantia Economu Oniga, constand intr-un imobil situat in Brazilia.
Prin acelasi testament, statul roman devenea mostenitorul tuturor proprietatilor imobiliare din Romania ale defunctei, cu conditia ca veniturile realizate din exploatarea acestora sa fie utilizate pentru educarea copiilor orfani.

Defuncta era mostenitoarea unei treimi din bunurile imobiliare care au apartinut lui Arghir Culina, respectiv un bloc (parter plus sapte etaje) in strada Hristo Botev 3, Vila Suvenir 2, Vila Cristian 3, Vila Rigler 8, jumatate din Hotelul Ambasador, un imobil situat in strada Popa Nan, un imobil din strada Matei Basarab 3 si patru vile din Sinaia.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.