Social 15 August 2007 23:53
Nici nu s-au stins ecourile Festivalului artei medievale si, la Sighisoara, a debutat o noua editie a unei alte manifestari care, desi are o traditie de 15 ani, se desfasoara cu o discretie nefireasca pentru o asemenea intalnire a artistilor de prim rang - Festivalul de muzica academica, fondat si condus de Alexandru Gavrilovici (stabilit de multi ani in Elvetia).
Crescand an de an, implicand interpreti care, la randul lor, revin cu placere in tara pentru a lucra cu tinerii, dar si pentru a sustine recitaluri si concerte, a atras acum peste 50 de cursanti care, suportand cheltuielile de transport si cazare, au sosit chiar si din Coreea.

Intamplarea a facut ca Festivalul sa debuteze de Ziua Elvetiei, iar recitalul a fost oferit de mezzosoprana Liliana Nikiteanu, solista a Operei din Zurich, afirmata intr-o cariera internationala stralucitoare, cantand astfel, dupa 17 ani, pentru prima oara "acasa". S-a creat o punte culturala intre noi si Tara cantoanelor, artista evoluand in compania apreciatului pianist Viniciu Moroianu, dar si a actorului Mihai Bisericanu (toti, candva, colegi la clasa de pian a liceului de muzica) intr-un program F. Donceanu, Faure, Offenbach, ovationat de sala arhiplina.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.