Social 15 August 2007 23:04
Dupa ceva intirzieri si o interventie-surpriza, festivalul a inceput cu jocuri de cuvinte formulate de actori faimosi, un spectacol al corului local si un film cu Al Gore in rolul principal.
Desi publicul abunda in seara de luni, „Anonimul“ a avut intirzieri serioase in raport cu programul anuntat. Semnalate, de altfel, de un „client“ al festivalului, care, chiar inaintea deschiderii, s-a suit pe scena din campingul de la Sf. Gheorghe si a tipat de la microfon in engleza „Sint austriac. Vreau ca acest festival sa inceapa!“.

Directorul executiv al festivalului, Miruna Berescu, si-a asumat public intirzierea, precum si „sacrificarea“ translatoarei, careia i-au apartinut primele cuvinte din deschiderea evenimentului. In lipsa presedintelui festivalului, Marcel Iures, Miruna Berescu a chemat in sprijin doi vechi prieteni ai „Anonimului“ - Victor Rebengiuc si Mariana Mihut - si unul in devenire, actrita Luminita Gheorghiu, pentru prima data prezenta la eveniment. Ultimele doua au facut jocuri de cuvinte pe seama contradictiei dintre celebritate si anonimitate, iar Rebengiuc a semnalat prezenta in festival a doua „palme“ d'Or, referindu-se la Ken Loach si Cristian Mungiu. Cineastul roman premiat la Cannes a venit marti, dar parte a echipei sale, mai precis Anamaria Marinca, Vlad Ivanov si Oleg Mutu, era prezenta la festival inca de luni.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.