Proiectul canalului Bistroe a fost capul de afis al intalnirii ministrului roman al Afacerilor Externe, Mihai Razvan Ungureanu, cu omologul sau ucrainean, Boris Tarasiuk.

Seful diplomatiei de la Kiev a tinut sa precizeze ca proiectul canalului apartine in exclusivitate fostei administratii ucrainene, iar Ungureanu a anuntat ca expertii romani si cei de la Kiev se vor reuni pentru a discuta din nou proiectul care pune in pericol ecosistemul din Delta Dunarii. "Reuniunea se va desfasura la Tulcea, in viitorul foarte apropiat", a declarat Ungureanu. "Se va ajunge la o concluzie comuna, de care toata lumea va fi multumita. Este nu doar interesul nostru, dar si in interesul regional, pentru ca acest proiect trebuie sa protejeze mediul inconjurator din Delta Dunarii", a continuat seful diplomatiei romane.

FARA TRANSNISTRIA.

Cei doi ministri de Externe au mai discutat despre delimitarea platoului Marii Negre si posibilitatea liberalizarii regimului vizelor pentru cetatenii ucraineni. "Am venit la Kiev cu o lista completa si coerenta cu subiecte politice", a aratat ministrul roman al Afacerilor Externe, pe agenda caruia a mai figurat o intrevedere intre patru ochi cu seful Cabinetului ucrainean, Iulia Timosenko, si o reuniune in plenul delegatiilor romane si ucrainene. Discutiile s-au axat si pe cooperarea dintre cele doua democratii si pe vizita la Bucuresti a presedintelui ucrainean, Victor Iuscenko. Seful diplomatiei romane a incheiat conferinta de presa cu precizarea ca pe agenda discutiilor nu s-a aflat si problema Transnistriei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.