Social 14 August 2007 00:46
Autorul american s-a vandut in Romania in zeci de mii de exemplare.

Ultima carte tradusa in romaneste a lui John Grisham, maestrul bestsellerurilor, dupa cum a fost numit in strainatate, este „Nevinovatul”. Dupa ce a fost tradus in 29 de limbi, iar cartile i-au fost vandute in lume in peste 225 milioane de exemplare din 1989, numele lui Grisham a devenit sinonim cu thrillerul juridic modern.

Romanul „Firma” (1990), care a fost ecranizat trei ani mai tarziu, cu Tom Cruise in rolul principal, i-a adus consacrarea internationala. De atunci, autorul american scoate aproape in fiecare an cate un bestseller, s-a apucat de scris si scenarii, iar noua dintre cartile sale au fost ecranizate, cele mai multe devenind blockbustere.

Grisham este scriitorul care a inventat un gen de sine statator: legal thrillerul, un roman realist, cu subtile rafinamente psihologice, scris intr-un ritm alert, punctat de replici si dialoguri antrenante, in care motorul intrigii este pornit de o actiune judecatoreasca si un proces.

In Romania, Rao a publicat din 1993 nu mai putin de zece titluri ale scriitorului, dintre care „Firma”, primul volum editat la noi, este bestseller, cu 70.000 de exemplare vandute in sase tiraje de-a lungul a 14 ani, potrivit editurii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.