Social 14 August 2007 00:32
La sfarsitul acestei saptamani, urmeaza sa fie finalizata prima parte a proiectului prin care Sala Palatului urmeaza a fi transformata in primul "mall cultural" din Romania.
Adrian Iorgulescu, ministrul Culturii si Cultelor, va inaugura vineri noua scena a institutiei care va gazdui intre 1 si 23 septembrie Festivalul "George Enescu". In aceasta prima faza, demarata pe data de 21 mai, s-au realizat modificari special pentru buna desfasurare a acestei a XVIII-a editii a Festivalului "Enescu", respectiv s-a lucrat la scena si la imbunatatirea acusticii salii.

La recomandarea lui Ioan Holender, care s-a plans de multe ori de acustica proasta a salii, reglajul a fost facut de specialistul Wolfgang Ahnert, iar in ceea ce priveste scena MCC a achizitionat 16 panouri care au fost amplasate la Sala Palatului. Ieri dimineata, Adrian Iorgulescu si Virgil Nitulescu, secretarul general al MCC, au inspectat lucrarile, convenind ca vineri sa faca inaugurarea noii scene, in prezenta presei. "Lucrarile sunt in faza de finalizare. Am convenit ca vineri sa facem inaugurarea in prezenta presei. Lucrarile la scena sunt finalizate, in prezent se fac ultimele interventii, adica se vopseste scena, dupa ce am schimbat panourile, s-au miscat arlechinii etc. Scena este total modificata", a declarat pentru Mediafax Adrian Iorgulescu. Dupa inaugurarea scenei se va continua cu refacerea electro-acusticii, o firma din strainatate urmand sa moteze un nou sistem de sonorizare in vederea Festivalului "George Enescu". "Se vor face teste cu public, fara public, cu orchestra fara orchestra, cu cor, fara cor, astfel incat totul sa fie pregatit pentru Festivalul Enescu", a explicat in continuare Iorgulescu. Firma Artexim va inchiria si sistemul de sonorizare al salii pentru festival.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.