Sunt trei factori importanti care-ti vor spune ca lucrurile nu stau bine in viata ta profesionala.

Te gandesti la job ca la „munca”. Multi dintre noi privim munca precum o activitate neplacuta, pe care o facem doar pentru a castiga bani. Dar nu este nevoie sa fie asa. Jobul tau poate fi placut si motivant, daca-ti da ocazia sa faci lucruri care-ti plac.

De pilda, daca-ti place mult sa vorbesti cu oamenii, sa afli lucruri despre ei si sa-i „citesti”, un job de recrutor, in care tii multe interviuri, va insemna, in mare, doar o serie de conversatii placute pentru care esti si platit.

Daca te surprinzi singur gandindu-te la munca si vorbind cu ceilalti despre ea ca o obligatie neplacuta, sau daca nu vorbesti si nu te gandesti deloc la ea, atunci, cu siguranta, ai nevoie de o schimbare.

Nu ai energie pentru jobul tau. Daca-ti place si esti bun la ceea ce faci, vei avea in mod natural multa energie pentru activitatea ta. Daca nu, te vei trezi dimineata mai obosit decat te-ai culcat, te vei pune pe picioare doar cu doua-trei cafele tari, iti vei desfasura toata ziua cu energia si dinamismul unui melc si te vei trezi in mod miraculos ca energia si pofta de viata revin in secunda in care iesi pe usa biroului.
Acesta este un alt semn ca ceea ce faci la job nu este pe sufletul tau.