Social 13 August 2007 01:00
Pentru a cuceri angajatorul de la prima discutie telefonica, fii calm, vorbeste clar, ferm si exprima-te corect gramatical.
Daca ai candidat pentru un post, inseamna ca te astepti sa iti telefoneze cineva de la firma la care iti doresti sa lucrezi. Prima discutie „pe fir” poate convinge angajatorul ca merita sa te vada. Expertii in comunicare spun ca, daca vrei sa faci fata cu brio unui interviu telefonic, trebuie sa te pregatesti.

Ai semnal? Foarte important este sa te asiguri ca telefonul tau este in regula din punct de vedere tehnic. Asta inseamna ca are semnal si ca nu se va descarca in timp ce vorbesti. Angajatorul nu-ti va telefona dupa cinci minute (doar ai telefonul descarcat, nu?), iar peste cateva ore s-ar putea sa uite sau sa nu-l mai intereseze. De asemenea, este bine sa ai la tine pix, hartie, dar si o copie a CV-ului. Si asta pentru ca la intrebarea „cand ai absolvit facultatea?”, este bine sa raspunzi exact, si nu „parca acum cinci ani”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.