Social 13 August 2007 23:27
Regizorul a lucrat la dramatizarea romanului Tatianei Niculescu Bran, alaturi de autoare si de 15 actori din toata tara, in cadrul academiei itinerante care ii poarta numele.
La inceputul lunii iulie, Andrei Serban a sustinut la Plopi, in apropierea Clujului, un atelier cu actori din Bucuresti, Cluj, Sibiu, Timisoara, Tirgu-Mures si Tirgoviste. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul „Academiei itinerante Andrei Serban“, un proiect initiat de ECUMEST si de Institutul Cultural Roman de la New York, si sustinut financiar de Administratia Fondului Cultural National, Institutul Cultural Roman, ICRNY, ECUMEST.

Proiectul a inceput printr-un atelier de creatie, la Plopi, linga Cluj, cu participarea a 15 actori din toata tara, printre care Ionut Caras, Ramona Dumitrean, Tokai Andrea si Florentina Tilea. Textul ales de Andrei Serban pentru dezvoltarea, in acest an, a Academiei itinerante este „Spovedanie la Tanacu“ de Tatiana Niculescu Bran, carte publicata la Humanitas, in 2006. Scriitoarea s-a aflat, impreuna cu regizorul si actorii, la Plopi, realizind dramatizarea propriului text de roman in perioada de pregatire si pe durata efectiva a atelierului.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.