Social 13 August 2007 22:19
In acest weekend, la Vama Veche, s-a desfasurat a treia editie a Festivalului "Folk You".

Personalitatea artistului a marcat o generatie, a celor care astazi au intre 30 si 40 de ani. Atitudinea lui i-a facut pe acestia sa suporte mai usor dictatura. A trecut o saptamana de la moartea lui Pittis si Romania inca il plange.

In acest weekend, la Vama Veche s-a desfasurat a treia editie a festivalului „Folk You”. Mai multi prieteni de-ai artistului au urcat pe scena si au cantat melodii in amintirea celui recent disparut. O multime de turisti aflati pe plaja au plans in timp ce fredonau melodiile atat de iubite de Florian Pittis. Vechii lui amici au povestit pentru „Evenimentul zilei de duminica” intamplari din cariera artistului.

Un trio... formidabil

„Te stiu din emisiunile alb-negru ale lui Bocanet, cu Anda Calugareanu si Dan Tufaru, te stiu de mult, parca dintotdeauna... Fetita mea de 6 ani te stie si ea din filme, baiatul meu de 13 ani asculta la mp3 player Pasarea Colibri, melodiile lui preferate. Copiii nostri te stiu, sa nu-ti faci griji. Fratele meu recita cu fiecare ocazie: Sunt tanar, Doamna...”. Mesajul unei prietene, postat pe un site de condoleante, ar putea fi scrisoarea fiecaruia dintre cei care l-au iubit si admirat pe Florian Pittis.

Putini ar mai putea sa spuna acum povestile de demult, cum ar fi cea a celebrului trio format pe la inceputul anilor '70 cu Florian Pittis, Anda Calugareanu si Dan Tufaru, formatia cu care regretatul Alexandru Bocanet isi promova una dintre emisiunile sale celebre, „Profiluri”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.