Social 11 August 2007 23:34
Transilvania este consecventa – si bine face – in a ne aduce filme din categoria celor descoperite de sectiunile paralele ale marilor festivaluri, sau plasate cu buna stiinta acolo, fiind, cum se obisnuieste a se spune, „prea fragile” pentru a rezista marilor competitii oficiale.
De la o calatorie la alta, ele aduna, insa, premii, atrag atentia si, incet-incet, deschid ochii iubitorilor de film asupra unor autori inca nepregatiti, poate, pentru a veni in fata de tot, dar care vor sa ne spuna ca cinematograful lumii trece si prin gradinile lor. Un astfel de regizor este si norvegianul Jens Lien, descoperit acum sapte ani la Cannes ca semnatar al scurtmetrajului Shut the Door (competitie), revenit, anul trecut, la Saptamana Criticii, cu cel de al doilea lungmetraj, Omul-problema (Den Brysomme Mannen - The Bothersome Man).

Intre noi fie vorba, omul nu face multe probleme altora, strania lume in care a fost tarat ii da bataie de cap. in universul aseptizat, ultratehnologizat, cu indivizii ei gata sa te intampine sau sa te respinga punand in functiune acelasi zambet mecanic, eroul (actorul Trond Fausa Aurvaq) pare cazut de pe o planeta straina si adus pe o alta unde i se ofera totul pe tava (masa, casa, serviciu). Nu trebuie sa miste un deget, iar daca, din intamplare, pierde un deget, nimic mai simplu decat sa-l lipeasca fara ajutorul nimanui.


Despre autor:

Gandul

Sursa: Gandul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.