Social 11 August 2007 23:29
Vara se citesc cartile mai "usurele". Colectia Thriller, de la Polirom, vine cu cateva titluri interesante. Autorii faimosi sau cartile deja ecranizate reprezinta cateva puncte de reper

Colectia Thriller a "implinit" deja 14 titluri. Printre ele se regasesc carti ce stau la baza unor ecranizari celebre, cum sunt "L.A. Confidential", "Colectionarul de oase", "Sfera", dar si volume apartinand unor maestri ai genului: James Ellroy, Michael Crichton, Donna Leon. Colectia se mai mandreste, de asemenea, cu succese internationale ale momentului, traduse la numai cateva luni de la aparitia in strainatate. "Biblioteca geografului" si "Omorati-i pe cei Drepti!" sunt numai doua dintre exemple.

NOI APARITII

Pe lista celor mai noi aparitii se numara doua carti ce stau la baza unor ecranizari celebre: "L.A. Confidential", de James Ellroy - roman ecranizat in 1997, cu o distributie de exceptie: Kim Basinger, Russell Crowe si Kevin Spacey; un film care a cucerit doua premii ale Academiei Americane de Film, un premiu BAFTA si un Glob de Aur - si "Colectionarul de oase" de Jeffery Deaver, carte ecranizata de Studiourile Universal, cu Denzel Washington si Angelina Jolie in rolurile principale.

Alaturi de "L.A. Confidential", din opera lui James Ellroy a mai fost tradus de curand si cel de-al doilea roman din tetralogia Los Angelesului: "Marele niciunde".

ALTE AVENTURI

Si cel de-al doilea roman din seria investigatiilor lui Lincolm Rhyme, deschisa de Jeffery Deaver cu romanul "Colectionarul de oase", "Omul disparut", a aparut in aceasta perioada. Volumul construieste o noua enigma pentru mintea geniala a criminalistului Lincoln Rhyme si pentru simturile alerte ale tenacei sale partenere, Amelia Sachs.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.