Social 11 August 2007 22:51
"La rascruce de vanturi" de Emily Bronte a fost aleasa cea mai frumoasa poveste de dragoste a tuturor timpurilor, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat in Marea Britanie de un post de televiziune.
Romanul "La rascruce de vanturi", aparut in 1847, care prezinta povestea zbuciumata de dragoste dintre Heathcliff si Catherine Earnshaw, a surclasat povesti scrise de clasici ai genului precum Daphne du Maurier, DH Lawrence si sora mai mare a lui Emily Bronte, Charlotte.

"Mandrie si prejudecata", de Jane Austin, care are ca tema prejudecatile sociale ale secolului al XIX-lea si mandria care ii tine pe indragostiti departe unul de celalalt, s-a situat pe pozitia a doua in top. Povestea de dragoste care se infiripa intre Elizabeth Bennet si dl Darcy a cunoscut numeroase adaptari atat pentru micul cat si pentru marele ecran. "Romeo si Julieta" de William Shakespeare, cea mai veche din topul 20 al celor mai frumoase povesti de dragoste, s-a situat pe locul al treilea. Piesa, care dateaza din 1595, contine, dupa parerea participantilor la acest sondaj realizat de postul UKTV Drama, si cea mai romantica scena a tuturor timpurilor, cea a balconului. Topul primelor cinci cele mai romantice povesti de dragoste este completat in ordine de "Jane Eyre", de Charlotte Bronte, si de "Pe aripile vantului", romanul a carui actiune se situeaza in timpul razboiului de secesiune din Statele Unite scris de Margaret Mitchell.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.