Social 11 August 2007 13:03
2.000 de romani care traiesc la limita subzistentei in Spania i-au speriat pe locuitorii unui orasel cu doar 400 de locuitori. Invatati ca acasa, romanii se spala si isi clatesc hainele in conducta de apa unde si-au instalat tabara. Primarul spune ca grupul pune in pericol sanatatea locuitorilor din orasul Levante, care se aprovizioneaza de la aceasta sursa. Ajuns la capatul rabdarii, edilul a cerut ajutorul Guvernului spaniol.

''Situatia in care traiesc este pur si simplu subumana, nu au nici un fel de serviciu, folosesc apa direct din apeduct, mai putin pentru baut, si aceasta apa ajunge la toate orasele din jur,'' a declarat priamrul orasului La Herrera. Pentru localnici, prezenta romanilor a devenit de nesuportat.

Consului Romaniei la Madrid, Andrei Borza spune ca cetatenii romani au venit in localitate, din alte sate limitrofe, in cautare de munca. Diplomatul roman mentioneaza ca acestia sunt cetateni europeni si, deci, nu se pune problema ca ei sa fie expulzati.

Chiar daca numarul celor din tabara s-a diminuat gratie gardienilor, oamenii din tabara produc tone de gunoi in fiecare zi.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.