Social 11 August 2007 11:06
Administratia de Meteorologie a transmis vineri avertizari cu cod galben si portocaliu, pentru mai multe judete din Banat, Crisana, Oltenia si Maramures, anuntand ploi torentiale, descarcari electrice si grindina in intervalul 10 august, ora 21.00 - 12 august, ora 9.00, informeaza NewsIn.

Potrivit Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), incepand de vineri seara si pana duminica dimineata in judetele Caras Severin, Hunedoara, Mehedinti, Gorj si Valcea, cat si in zonele de deal din judetele Alba si Sibiu, cantitatea de apa va depasi 50-60 de litri pe metrul patrat, acestea fiind avertizate cu cod portocaliu.

Avertizare cu cod galben au primit judetele Dolj, Olt, Timisoara, Arad, Bihor, Cluj, Salaj, Satu Mare, Maramures, Bistrita Nasaud si o parte din judetele Sibiu, Brasov, Arges, Dambovita si Prahova. Potrivit atantionarii cod galben, in intervalul de timp mentionat, va ploua mai ales in Banat, Crisana, Oltenia, Maramures, in jumatatea de vest a Transilvaniei, precum si la munte, iar cantitatile de apa vor depasi pe arii extinse 25-30 l/mp. Ploile vor avea si caracter torential, vor fi insotite de descarcari electrice, intensificari de vant si posibil caderi de grindina.

Atentionarile meteorologice cod galben indica fenomene ca averse, descarcari electrice, intensificari de vant, temperaturi ridicate, racirea vremii, care sunt obisnuite pentru zona respectiva, dar temporar pot deveni periculoase pentru anumite activitati.

Avertizarile meteorologice cod portocaliu indica fenomene ca vant, ploi abundente, descarcari electrice, grindina, canicula, ger, periculoase si de intensitate mare, existand risc de viituri pe raurile mici.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.