Social 10 August 2007 01:10
Hotelul Concordia, unde s-a hotarat inscaunarea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Tarii Romanesti, a ajuns o maghernita care sta sa cada.

Hotelul Concordia, de pe strada Smardan nr. 39, unde s-a hotarat in 1859 alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Tarii Romanesti, se prabuseste sub propria greutate si paragina. O parte dintre el, in interior, a devenit o gramada de moloz. Actualul proprietar, firma Ro Naturstein SRL, si-a avertizat chiriasii ca, daca decid sa mai stea acolo, o fac pe propria raspundere. In imobil locuiesc mai bine de zece familii, dintre care una inca mai foloseste soba de pe vremea domnitorului.

Vecini cu Unirea

Lenuta si Ion Patrascu locuiesc de 26 de ani in Concordia si au grija de Bruno, o potaie trecuta de vreme. Mops batran, Bruno gaseste destula energie cat sa rupa piciorul oricarui vizitator care urca sau coboara pe scarile putrede.

Sotii Patrascu au locuit in incaperea unde, in seara zilei de 23 ianuarie 1859, dupa cum atesta si placuta de marmura dosita pe la intrare, „s-a hotarat dubla alegere a lui Al. I. Cuza de fruntasii Partidei Nationale ca domn al Tarii Romanesti”.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.