Social 10 August 2007 01:04

"Castravetele este o leguma dicotiledonata, din familia cucurbitaceelor, care contine 98% la suta apa...". Cred ca toata lumea isi aminteste (zambind) sceneta in care juca Florin Piersic, dar nu acesta e motivul pentru care am invocat-o. Colegul nostru, Ion Barbu , caricaturist cu o cota pe care nimeni (cred) nu i-o poate contesta si-a propus sa-si dedice tot timpul acestui sfarsit de saptamana aceleiasi legume: castravetele. Si nu oricum, ci in cantitati industriale...

Doi artisti romani de factura speciala - un umorist de exceptie, Ion Barbu si un cantaret din frunza, Nucu Pandrea - vor reprezenta Romania, prin intermediul Institutului Cultural Roman (ICR) din Budapesta, la cea de-a V-a editie a Festivalului Castravetilor de la Micherechi (Ungaria), care va avea loc in perioada 11-12 august. Ion Barbu va vernisa expozitia sa de caricatura si fotografie din proiectele "Periferia culturala a Europei" si "Colonia Rasa-Plansa" chiar la deschiderea Festivalului Castravetilor, insa participarea sa are ca tinta surprinderea cu umor a comunitatii micherechene pentru un spectacol de imagini la final.

Micherechi este un sat situat la granita romaneasca, la 35 de km de Bekescsaba si la 10 km de Gyula, unde locuiesc etnici romani. Primarul a pornit in 2003 aceasta sarbatoare estivala cu gandul de a reuni familiile imputinate in jurul unor traditii.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.