Social 10 August 2007 22:44
In aceste zile, in Capitala Culturala Europeana se sarbatoreste cinematograful vechi si nou de pe batrinul continent.

In perioada 12-16 august, la Sibiu are loc evenimentul „Muzica in alb-negru. Sibiu Film Fest“, organizat de catre Asociatia ESTENEST.

Manifestarea are doua parti: prima, „Muzica in alb-negru“, va cuprinde o serie de cinci filme mute, din perioada expresionismului german, acompaniate live de Trioul Aljoscha Zimmermann, din Germania, iar cea de-a doua parte, „Sibiu Film Fest“, o serie de cinci filme contemporane, productii si coproductii europene, reprezentative pentru diversitatea cinematografiei contemporane.

„Muzica in alb-negru“ se va desfasura in perioada 12-15 august, in aer liber, in parcul Astra, proiectiile fiind programate in fiecare seara, la ora 21.00. Toate cele cinci filme vor fi prezentate in versiune originala, cu inserturi in limba germana, subtitrate in limbile romana, maghiara si engleza. Filmele mute vor beneficia de coloana sonora asigurata live de trioul condus de muzicianul Aljoscha Zimmermann.

Nascut in Rusia, Zimmermann compune muzica de acompaniament pentru filme mute. Trioul sau este invitat al festivalurilor de film de renume: Berlin, Cannes, New York, Sydney, Montreal, Munchen, Tokyo. Zimmermann si muzicienii sau cinta in cine-concerte, un gen ce reinvie sute de filme din perioada muta a anilor 1910-1920. Compozitiile pentru televiziuni (ARTE, BF, ORF si ZDF), inregistrarile DVD („Der Golem“, „Dr. Mabuse“, „Das fidele Gefängnis“, „Die Austernprinzessin“, „Nathan der Weise“ etc.), precum si concertele live aclamate de public il fac un maestru al genului. Pe linga activitatea concertistica, Aljoscha Zimmermann e profesor la Universitatea de Muzica din Munchen.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.