Social 10 August 2007 14:10
In cea mai mare parte a tarii temperatura aerului va continua sa creasca usor. Joi si vineri, valorile maxime vor atinge peste 30 de grade si sunt de asteptat in zonele de campie, iar de sambata, in jumatatea vestica a Romaniei va patrunde un alt sistem frontal umed. Turistii care vor ajunge la sfarsitul acestei saptamani pe Litoral vor avea parte de vreme buna. Iata care este prognoza meteo pentru principalele regiuni ale tarii.

Vremea in tara

Ploile de astazi vor fi fara importanta din punct de vedere cantitativ, iar aproape toata tara temperaturile vor continua sa creasca usor. Vineri si sambata se vor inregistra valori maxime de peste 30 de grade in zonele de campie, iar duminica in Campia Romana, partea continentala a Dobrogei, Campia Jijiei si in Podisul Moldovei. Tot de duminica, va patrunde un alt sistem frontal umed, in jumatatea de vest a Romaniei.

Vremea la mare

Vremea pare sa se indrepte, astfel ca vineri si sambata, cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Conditii de ploaie usoara vor fi doar in noaptea de sambata spre duminica. Temperatura apei marii este intr-o scadere usoara, situandu-se in aceste zile undeva in jurul valorii de 20-21 de grade Celsius.

Vremea la munte

Vremea se va mentine instabila la munte. Joi sunt asteptate precipitatii serioase, care pot insemna si 20 l/mp in Carpatii Orientali. De vineri, instabilitatea atmosferica se va accentua in masivele vestice, unde indeosebi dupa-amiaza si noaptea vor fi innorari, averse, descarcari electrice si unele intensificari ale vantului. Izolat, cantitatile de apa vor fi mai insemnate si vor fi conditii de grindina. Ploile vor continua si sambata, atunci cand vantul va sufla cu putere in zona montana inalta.

Vremea la Bucuresti

Joi cerul va fi variabil, iar vantul va sufla slab pana la moderat. Vineri cerul va fi variabil ziua si va prezenta unele innorari noaptea, dar conditiile de ploaie vor fi reduse, maxima se va situa in jurul valorii de 32 grade Celsius, iar minima, la 18 grade Celsius. Sambata cerul va fi variabil, iar in a doua parte a intervalului vor fi averse si descarcari electrice, maxima situandu-se in jurul valorii de 31 grade Celsius, iar minima la 17 grade Celsius.


Despre autor:

Antena 3

Sursa: Antena 3


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.