Social 10 August 2007 12:23
Peste zece mii de oameni sunt asteptati sambata, dupa ora 10, pe aerodromul de la marginea municipiului Buzau, pentru a asista la un miting aerian, sustinut de piloti militari si civili si mai multe formatii de parasutisti, transmite corespondentul NewsIn.

Consiliul local Buzau a alocat la ultima sedinta suma de 50 de mii de lei pentru organizarea mitingului aerian, de pe 11 august. „Din bugetul alocat, nu am cheltuit decat 175 de milioane de lei (17,5 mii lei, n.r.) pentru combustibilul aeronavelor si inca 125 de milioane (12,5 mii lei, n.r.) pentru cazarea pilotilor si parasutistilor veniti din alte judete. Nu cred ca o sa cheltuim toti banii”, a declarat Constantin Boscodeala, primarul municipiului Buzau.

Spectacolul aerian va incepe la ora 10, cu prezentarea in zbor a mai multor avioane ultrausoare private, modele: Zephir, Zodiac si Apollo. La ora 11 este programata evolulutia aeronavelor militare MIG 21 - Lancer si IAK 52 si a elicopterelor IAR 330H Puma. Acrobatiile aeriene vor fi executate de membrii Aeroclubului Romaniei, cu avioane Extra 300L, IAR 46, IAK 52 si Zlin 526. Programul mitingului aerian mai cuprinde salturi cu parasuta, executate de parasutisti militari si sportivi, de la 1000 de metri si 4000 de metri.

Publicul va putea participa la o tombola, al carei premiu este un salt cu parasuta, in tandem, sau un zbor de 15 minute, cu avionul AN 2. Municipalitatea buzoieana intentioneaza sa organizeze mitingul aerian in fiecare an, la aceeasi data, in cazul in care estimarile privind participarea a 10 mii de buzoieni se confirma.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.