Desi in urma cu cateva zile micuta Eliza Maria, fetita celei mai in varsta mame din lume, a implinit doua luni, ea nu a parasit inca Maternitatea Giulesti. Dar Adriana Iliescu se afla pe ultima suta de metri cu pregatirile pentru a-si aduce copilul acasa. Adriana Iliescu, prima femeie din lume care a dat nastere unui copil la varsta de 66 de ani, este extrem de ocupata de o luna de zile de cand a parasit spitalul.

Nu a existat zi in care sa nu mearga sa-si vada fetita, chiar si atunci cand are cursuri la Universitatea Hyperion. Dar in ultimele zile ea e si mai prinsa cu treaba, pentru ca nu mai e mult si o va aduce pe Eliza acasa. "Fetita mea este inca in maternitate. A racit si trebuie sa mai stea pana se face bine. Oricum, medicul ei este plecat din Bucuresti acum, si el e cel care hotaraste cand mi-o da. Dar sigur nu mai dureaza mult pana cand va veni acasa", ne-a spus emotionata Adriana Iliescu. Micuta Eliza-Maria, nascuta in 16 februarie, cu numai 1.400 grame, are acum, dupa doua luni, peste 2.700 grame.

"A luat foarte bine in greutate. E o mancacioasa. Asa incat in aceste zile muncesc pentru a face bucataria sa straluceasca de curatenie, dat fiind ca aici o sa-i pregatesc laptele si apoi mancarea", ne-a mai povestit Adriana Iliescu. Ea s-a apucat sa trieze reviste, sa arunce borcane, dar sa faca ordine si prin hartiile mai vechi de familie: "Am eliberat pentru hainele fetitei doua rafturi in dulap, unde era plin de fotografii si scrisori de la parintii mei. Am amanat de multe ori momentul in care sa ma uit prin ele, dar acum am fost nevoita". Cu toate ca alearga toata ziua la spital si incearca sa faca ordine in lucrurile si cartile stranse de o viata, Adriana Iliescu se simte foarte bine si e nerabdatoare sa faca primele plimbari afara impreuna cu fetita ei.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.