Social 9 August 2007 00:09

Cristian Mungiu vrea ca "4 luni, 3 saptamani si 2 zile" sa intre in cinematografe pe 14 septembrie.Pentru a evita aglomeratia, Nae Caranfil prefera sa scoata "Restul e tacere" la primavara.Exista cazuri cand filme realizate cu bani de la CNC intra in ceata, fara sa mai ruleze in cinematografe.

Recolta premierelor cinematografice ale toamnei numara filme care au obtinut finantare de la Centrul National al Cinematografiei in ani diferiti, dar care "s-au copt" unele mai greu, altele mai usor. Fie pentru ca s-au terminat banii pe parcurs, fie pentru ca autorii lor nu s-au grabit sa le arate si publicului. Unele filme erau asteptate de anul trecut sau de acum doi ani. Desi mai e o luna pana la toamna, majoritatea datelor de premiera nu sunt hotarate.

Se stie deocamdata care e primul film care intra pe ecrane - "Dupa ea", debutul in lungmetraj al Cristinei Ionescu, in care rolul principal e detinut de Dragos Bucur si care iese pe ecrane pe 31 august. Proiectul a castigat la CNC acum cativa ani. Pe 28 septembrie are premiera "Logodnicii din America", in regia lui Nicolae Margineanu. Proiectul, scris de Eva Sarbu si produs de Ager Film, a castigat finantare de la stat in 2004. Este o drama intimista a carei actiune are loc in zilele noastre, reinviind trecutul prin intermediul istoriei personajelor care au semnat sau nu pactul cu Securitatea. Maria Ploae, Tamara Cretulescu si Marcel Iures alcatuiesc un triunghi sentimental ale carui unghiuri nu se netezesc decat printr-un sacrificiu uman. Nicolae Margineanu a organizat de curand o vizionare cu copia zero a filmului.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.